LA VIE & RO

Graag deel ik mijn liefde voor letters met jullie, maar wel op een leuke manier. Zodat dit niet alleen gelezen wordt door de kijkers van Omroep Max en ik het moet afleggen tegen de legendarische geheugentrainer of de bejaarden heupen van Nederland in beweging. Het hoeft dus niet meteen over de beurzen op Wallstreet te gaan of over Trump en z’n zoveelste waanidee (liever niet: go Obama, yes we can).

Maar ook zal het niet alleen over mij gaan (gelukkig). Namelijk ook over de rest van de wereld, taart, cocktails, boeken, liefde, reizen en waarschijnlijk over nog 300 dingen; want ja chaotisch.

Verder ben ik bang in het donker; ik schrik mij regelmatig hoedjes.

Rij ik alsof ik altijd haast heb (heb ik ook. Waarom dan? Weet ik niet). Sta ik altijd in de verkeerde supermarktrij en gebruik ik vaker een lepel voor de Duopenotti dan een mes (if you know what I mean). Ik heb een hekel aan het woord pils; vaak gebruikt door mannen met een verwassen rode broek en een met hun vrouw matchende Ralph Lauren polo. En ook aan babychino’s. Maar lees daar vooral over in m’n volgende blog.

Lots of love xx

ABOUT ME

 

Chaos is mijn tweede naam. Zwart/wit mijn achternaam. Grijs ken ik niet; het is altijd het een of het ander. De ene kant of de andere, nooit het midden. Zo hou ik van filosofie en &C. Amsterdam & Rotterdam. Rock & techno. Stamppot & rendang. Vroeger was ik er vaker niet met gym dan wel, nu sport ik 7x per week. Kortom: alles of niets. Niet een beetje. Of half.

Naast toch soms op zoek zijn naar het midden, vraag ik me nog steeds af wanneer de dag komt dat zodra ik in de keuken sta het niet mis gaat. Mijn cheesecakes hebben ineens hoedjes, couscous is te hard, water laat ik aanbranden. Om deze reden (en omdat het gewoon gezellig is) ga ik liever uiteten. En vaak.

Mijn roots liggen in Indonesië. Dus voor soto en spekkoek kun je mij wakker maken. Naast eten, hou ik van Netflix (het liefst het hele weekend), fotograferen (ik sta liever achter de camera dan ervoor) en schrijven.

 

Ik wil niet de zoveelste zijn die denkt dat ze wat te zeggen heeft, omdat haar man goed kan voetballen (kan die ook niet, sorry lieverd) of omdat ik een goede kapper heb. Ik wil schrijven en jullie iets van m’n leven laten zien zonder dat jullie na drie regels hopen dat de woorden op zijn of opgelucht ademhalen als het internet uitvalt. Ik lees meer kranten dan tijdschriften en kijk meer 3 op reis en Pauw dan porno, al denk ik dat Pauw zichzelf misschien in die laatste categorie schaart.

IN ORDER TO BE

IRREPLACEABLE

ONE MOST ALWAYS BE

DIFFERENT.

- COCO CHANEL-

With love,Roan Sophia

© 2019 All rights reserved by Roan Sophia